Houtsoorten

“ELKE HOUTSOORT EEN EIGEN GEVOEL”

Geïmpregneerd hout / tuinhout
Noords dennenhout wat onder druk geïmpregneerd wordt zodat dit niet kan aangetast worden door schimmels, houtrot,…

Iroko
Iroko is een tropische hardhout (FSC gelabeld) met een hoge duurzaamheid.

Hout is het begin goudbruin wat nadien vergrijsd.

Thermo Ayous
Ayous hout wordt thermische verduurzaamd door het hout onder hoge temperatuur te verhitten, hierdoor verkrijgen wij een hoge duurzaamheid.

Hout is het begin donker bruin dit vergrijsd nadien. Hout is foutvrij hier zijn geen wieren/noesten/knopen en heeft een egale structuur.

Thermische essenhout (hotwood)
ThermoWood is een belangrijke evolutie in de houtsector. Het biedt antwoord op de sterke vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Door de thermische behandeling wordt de duurzaamheid van het hout gelijkwaardig aan dat van tropisch hardhout met klasse I, echter is de ecologische voetafdruk vele malen kleiner. Ecologische alternatief voor tropische hardhout.

Door middel van een thermische behandeling (minimaal 215°C ) verhogen we de duurzaamheid en vochtbestendigheid van het hout. Om scheuren en barsten in het hout tegen te gaan, gebruiken we stoom.

ThermoWood is vormvast, stabiel en zonder hinder van scheuren of piqué. Hierdoor is deze houten gevelbekleding erg geschikt voor buitentoepassingen. De thermohouten gevelbekleding van HOTwood heeft een aantrekkelijke, warme kleur welke na een tijdje mooi en egaal vergrijsd.

Mukulungu terrasplanken
Hardhout duurzaamheidklasse 1, beginkleur rood/bruin na plaatsing wordt dit zilvergrijs van kleur. Hout is relatief makkelijk te bewerken. Planken worden inox geschroefd. Hier is geen clipssyteem van toepassing.

Eik
Eiken (of eikenhout) is een van de meest gebruikte en bekendste houtsoorten. Het is populair omdat het hout sterk en hard is, en toch makkelijk te bewerken.
Niet alleen omdat het een duurzame houtsoort is, en makkelijk in het onderhoud, maar ook omdat het op verschillende manieren afgewerkt kan worden.

Lariks
Siberisch Lariks is van nature zeer duurzaam hout dat ook buiten onbehandeld jarenlang meegaat.
Siberisch Lariks gaat zelfs onder extreme weersomstandigheden jarenlang mee en de hardhouten planken vergrijzen mooi geleidelijk. Larikshout is duurzaam, watervast en sterk. Het wordt onder andere gebruikt beplanking in eiken bijgebouw.

Afromosia
Het soms geaderde kernhout is prachtig goudbruin en donkert na door het licht. Het spinthout is bleek geelbruin. De structuur van het hout heeft een lichte kruisdraad en is soms onregelmatig. Op kwartier gezaagd vertoont het hout zijn typische strepen. Op dosse maakt de gevlamde tekening het dan weer heel decoratief. Het kernhout is duurzaam tot zeer duurzaam. Afrormosia is goed bestand tegen inwerking door zuren en andere chemische stoffen.

Padoek
Het kernhout van Afrikaans padoek is fraai koraalrood tot paarsbruin. Zonder afwerking verkleurt het door licht snel tot bruin nadien vergrijsd het hout. De nerf is matig fijn, en soms komt er kruisdraad voor. Maar meestal heeft het hout een vrij gelijkmatige structuur. Duurzaamheid: het kernhout van Afrikaans padoek is zeer duurzaam

Voor al je vragen omtrent

houtconstructies of materialen

Contacteer ons of011 59 16 46

Ben jij een
handige harry?

Ben jij een rasechte doe-het-zelver? Eentje die liever zelf de mouwen opstroopt dan het werk aan anderen over te laten?

Welkom bij Claeys Houthandel. Tuinhout, constructiehout of hardhout, terrasplanken of dakbedekking? Wij hebben alles in huis zodat jij je project tot een goed einde kan brengen!

Ontdek ons aanbod