Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Houthandel

Afhalingen
Ma – vrij: 08u00 – 12u00 en 13u00 – 18u00
Zat: 08u00 – 12u00

Ontdek het aanbod van
Claeys Houthandel

Om je een zo goed mogelijk beeld te geven op het aanbod in onze houthandel, geven we er voorkeur aan om te werken met een prijsaanvraag op maat.
Dit doe je door ons simpelweg een mailtje te sturen! Door het sterk schommelende aanbod werken we niet langer met een catalogus, maar met een gepersonaliseerd voorstel. Zo ben je zeker van het recentste aanbod aan de juiste prijs.

Vraag je offerte aan

Vraag nu je prijs aan

 • Tuinhout & Constructiehout
 • Hardhout & Thermisch hout
 • Steigerhout
 • Rondhout
 • Ijzerwerk
 • DAKBEDEKKING
 • Paalhouder & grondbevestiging
 • OSB-platen
 • Afsluitingen
 • Terrasplanken

OP ZOEK NAAR BEHANDELD HOUT?

BESCHERMD TEGEN DIVERSE OMSTANDIGHEDEN

Ben je op zoek naar hout dat tegen een stootje kan? Wij hebben net wat jij zoekt: tuin- en constructiehout! Impregneren is een techniek waarbij we hout gaan behandelen, om het zo te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Denk hierbij maar aan klimaat of omgevingsomstandigheden. Geïmpregneerd hout is dan ook geschikt voor alle buitentoepassingen.

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

BESTAND TEGEN NATUURLIJKE VIJANDEN

BESCHERMING TEGEN VOCHT, INSECTEN EN SCHIMMELS

Vocht, insecten en schimmels zijn de vijanden van hout. Om de weerstand te verhogen, gaan we het hout verwarmen door middel van stoom tot boven de 200° Celsius. Resultaat? Het vochtgehalte wordt gehalveerd waardoor de duurzaamheid verhoogt! Eveneens beschikt thermisch hout over een betere weerstand tegen natuurlijke vijanden.

Het is een volkomen milieuvriendelijke methode waar geen chemische stoffen aan te pas komen. Bovendien werkt het isolerend en is het thermisch hout na de behandeling het best te vergelijken met tropisch hardhout van klasse 1, geschikt voor alle buitentoepassingen.

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

DUURZAAM EN AUTHENTIEK

Steigerhout is trendy als nooit tevoren. De natuurlijke eigenschappen en het pure karakter van het hout maken dat deze houtsoort echt kan schitteren in je tuin.
Van meubels tot tuinhuisjes en zelfs terrassen, met ons assortiment aan planken van steigerhout ontwikkel je het allemaal!

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

DUURZAAM HOUT

GESCHIKT VOOR IEDERE TOEPASSING EN ELKE KLUS

Op zoek naar weidepalen of palen voor leilinden die iedere afsluiting van stevigheid voorzien? Ons rondhout is net wat jij zoekt!

Ons rondhout is geïmpregneerd onder druk, waardoor het veel duurzamer is. Kies voor rondhout en geniet van zijn vertrouwde eigenschappen: jarenlange degelijkheid, een natuurlijke look en vertrouwde duurzaamheid. Van speeltoestellen tot omheiningen, ons rondhout is geschikt voor iedere toepassing en elke klus.

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

ALLE DOE HET ZELF ESSENTIALS

ONTDEK ONZE SCHARNIEREN, SCHROEVEN EN SMEEDWERK

Je project tot een goed einde brengen? Daar heb je de beste materialen voor nodig. Van scharnieren en schroeven tot smeedwerk, wij hebben alles in huis.

 • Smeedwerk ramen
  DIVERSE AFWERKINGSMOGELIJKHEDEN
  Smeedwerk zorgt voor een prachtige uitstraling van ieder gebouw. Maak je keuze uit ons ruime aanbod en geniet van een waaier aan afwerkingsmogelijkheden.
 • Schroeven
  VERKRIJGBAAR IN DIVERSE MATEN
  Elk project staat of valt met het juiste materiaal. Onze kwaliteitsvolle schroeven helpen je bij elke klus.
 • Beslag & Scharnieren
  ONTELBARE SOORTEN EN MATEN
  Ontdek beslag en scharnieren in talloze soorten en uitvoeringen en vind welke het best passen bij jouw project.

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

DAKWERKEN?

ALLERLEI BUDGETVRIENDELIJKE OPLOSSINGEN

Een stevige klus aan je dak? Van geprofileerde staalplaten met anti-condensdoek tot dakpanplaten, EPDM-folie en shingles. Wij hebben alles in huis voor een degelijke dakbedekking! Betrouwbare en kwaliteitsvolle materialen staan garant voor een duurzame dakbedekking. Ontdek onze budgetvriendelijke oplossingen die zorgen voor zowel perfecte isolatie als een esthetisch uitzicht.

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

VOOR MOEILIJKE ONDERGROND

MAXIMUM KWALITEIT EN LANGE LEVENSDUUR

Of je nu gaat voor een paalhouder met pin of een stevige arduinen sokkel, wij zorgen ervoor dat jouw project stevig staat! Wanneer een ondergrond moeilijk te doordringen is, vergemakkelijken paalhouders het plaatsen van de paal in de grond.

Ontdek daarom ons ruime aanbod aan grondbevestigingsmaterialen, telkens vervaardigd van de beste materialen om zo een uiterst goede kwaliteit en lange levensduur te kunnen bieden.

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

AFWERKEN VAN JE TUINHUIS?

ONTDEK ONZE OSB-HOUTPLATEN

OSB, oftewel Oriented Strand Board, is een bepaald type houtplaat. Deze wordt voornamelijk gebruikt onder EPDM-folie of bij de binnenafwerking van tuinhuizen. Onderling zijn e OSB-platen verbonden door middel van een bindmiddel.

Overigens zijn de OSB-platen steeds georiënteerd, wat maakt dat ze beschikken over een hoge buigsterkte en elasticiteit in de richting van de buitenste spanen (meestal lengte). Hierdoor zijn ze geschikt voor specifieke, dragende toepassingen in de bouw. Bovendien worden ze gekenmerkt door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

ZORG VOOR PRIVACY

AFGESCHERMD MAAR OOK PRACHTIG AFGEWERKT

’s Zomers uitgebreid genieten van de zonneschijn in eigen tuin… terwijl de hele buurt je ziet zitten? Onze afsluitingen maken daar graag komaf mee! Vervaardigd uit hoogwaardig materiaal zorgen ze niet alleen voor een goede afscherming maar bieden ze ook een prachtige afwerking van je tuin.

Degelijk, doeltreffend én esthetisch in één afsluiting? Wij bewijzen dat het kan. En de constructie? Die is eenvoudig! Stel al je nodige materiaal samen en ga helemaal zelf aan de slag!

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

STEL JE EIGEN TERRAS SAMEN

KIES VOOR DUURZAME TERRASPLANKEN

Een nieuwe, warme look aan je terras geven? Dan zijn houten terrasplanken een goede keuze! Verkrijgbaar in diverse houtsoorten, materialen en diktes kan je je terras helemaal samenstellen naargelang jouw specifieke wensen en behoeftes.

Kies voor een duurzame houtsoort die je terras een lange levensduur schenkt. Om de terrasplanken zo lang mogelijk te laten meegaan is het immers ook belangrijk dat het water snel kan wegvloeien. Hierdoor zal mos minder snel aanhechten en zal je terras ook minder snel glad aanvoelen. Zo kan jij ten volle genieten van een natuurlijk uitzicht, zonder veel onderhoud!

Zelf je terras leggen was trouwens nog nooit zo gemakkelijk met ons terrassysteem B-Fix Black One.

Heb je vragen over ons aanbod?

Contacteer ons

Claeys
houtconstructies

De geschikte partner

Claeys Houtconstructies is al meer dan 30 jaar een gevestigde waarde in de houtwereld. Ons dynamisch en professioneel team staat dagelijks klaar voor de meest uiteenlopende opdrachten. Wij creëren voor jou het ultieme buitengevoel.

Lees meer