Houtsoorten

“ELKE HOUTSOORT EEN EIGEN GEVOEL”

Geïmpregneerd hout / tuinhout
Geïmpregneerd hout is dennenhout dat onder druk geïmpregneerd wordt. Op die manier kan het niet aangetast worden door schimmels, houtrot…

Iroko
Iroko is een tropisch hardhout (FSC gelabeld) met een hoge duurzaamheidsklasse. Het hout is in het begint goudbruin maar vergrijst nadien geleidelijk.

Thermo Ayous
Ayoushout is hout dat onder hoge temperatuur wordt verhit. Daar heeft het ook zijn hoge duurzaamheid aan te danken.

In het begin is het hout donkerbruin maar het zal later ook vergrijzen. Thermo Ayous heeft een egale structuur zonder wieren, noesten of knopen.

Afromosia
Het tropisch hardhout afromosia is soms geaderd kernhout dat prachtig goudbruin is en zal verdonkeren. Het spinthout is bleek geelbruin. De structuur van het hout heeft een licht kruisdraad en is soms onregelmatig.

Op kwartier gezaagd vertoont het hout zijn typische strepen. Zaag je het op dosse, dan maakt de gevlamde tekening het heel decoratief. Afromosia is goed bestand tegen de inwerking van zuren en andere chemische stoffen en is ontzettend duurzaam.

Mukulungu terrasplanken
Mkulungu terrasplanken zijn een hardhout van duurzaamheidsklasse 1. Het hout is relatief gemakkelijk te bewerken en zijn oorspronkelijk van roodbruine kleur. Nadien zullen ze vergrijzen naar een zilvergrijze kleur. De planken worden met inox schroeven vastgeschroefd. Er is dus geen clipsysteem van toepassing.

Eik
Eik (of eikenhout) is een van de meest gebruikte en bekende houtsoorten. Waar het zijn populariteit aan te danken heeft? Het is sterk, hard en toch gemakkelijk te bewerken. Het is net alleen duurzaam maar ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. De afwerkingsmogelijkheden zijn haast eindeloos.

Lariks
Lariks is een Siberische houtsoort die van nature heel duurzaam is en ook buiten jarenlang meegaat, zelfs onbehandeld. Zelfs onder extreme weersomstandigheden gaat het jarenlang mee. De hardhouten planken zullen mooi en geleidelijk vergrijzen. Het hout is duurzaam, watervast en sterk.

Padoek
Het kernhout van Afrikaans padoek is fraai koraalrood tot paarsbruin. Zonder afwerking verkleurt het snel tot bruin en nadien tot grijs. De nerf is matig fijn, al komt er soms wel kruisdraad in voor. Ook deze soort tropisch hardhout is heel duurzaam.

Voor al je vragen omtrent

houtconstructies of materialen

Contacteer ons of011 59 16 46

Ben jij een
handige harry?

Ben jij een rasechte doe-het-zelver die zelf graag de handen uit de mouwen steekt? Of een professional op zoek naar kwalitatief materiaal?

Welkom bij Claeys Houthandel. Tuinhout, constructiehout of hardhout, terrasplanken of dakbedekking? Wij hebben alles in huis zodat jij je project tot een goed einde kan brengen! Onze handige bouwpakketten zetten je vlot op weg.

Ontdek ons aanbod