Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Houten tuinberging op maat met strakke afsluiting

Terug naar Nieuwsoverzicht
16 januari 2023

Wie een zwembad heeft in de tuin, weet hoe handig het is om een technische- en omkleedruimte te hebben. Wel, dat combineerden wij in deze houten tuinberging op maat. En we bouwden er ook een strakke tuinafsluiting bij. Kijk gerust even mee:

De klant was duidelijk: hij wilde een tuinberging én meer privacy in de tuin. Daarom bouwden wij 2 zaken:

  • Houten tuinberging op maat
  • Tuinafsluiting die we doortrekken zodat de tuin goed werd omheind

 

Voor beide realisaties gebruikten we Thermo Ayous als houtsoort, met Triple gevelbekleding. En 3 andere unieke elementen:

 

2 deuren en 2 compartimenten

Aan de binnenkant van de tuinberging maakten we 2 compartimenten: een technische ruimte voor het zwembad en een ruimte waarin je je kan omkleden wanneer je gaat zwemmen. Beide onderdelen zijn van elkaar gescheiden door een deur.

Aan de buitenkant van het gebouw plaatsten we 2 deuren, zodat je langs 2 kanten naar binnen kan. Eén deur zit verscholen achterin, de wand loopt aan die kant ook door zodat het project een strak geheel blijft.

Zwarte afwerkingen

Naast het hout, werkten we de tuinberging en -afsluiting af met zwarte accenten. Onderaan zie je een zwarte Trespa-boord, die beschermt deze realisatie tegen vocht. Voor het plat dak gebruikten we dan weer een aluminium dakrandprofiel. Ook voor de verlichting koos de klant voor zwart. Een mooi contrast met het bruin.

Tuinafsluiting met zithoek

De houten tuinafsluiting is een strak geheel, maar de klant wilde graag dat geheel doorbreken met catchy elementen. Na samenspraak, kwamen we snel op het idee om een zithoek te creëren in de wand. Dat geeft het geheel meer diepte en zorgt voor een opvallend effect. We stelden voor om spotjes te verwerken aan de bovenkant van de zithoek, en de klant ging meteen akkoord. Zo kan je er ook in het donker zitten en geeft het een mooi beeld.

Ook meer privacy in je tuin met een afsluiting of houten tuinberging op maat?

Contacteer ons voor meer informatie of een eerste ontwerp. We helpen je graag verder en kijken samen wat mogelijk is.