Optimaal genieten van je bijgebouw, dat doe je in de zomer én winter. Want een volwaardig bijgebouw gebruik je het hele jaar door. Als je op en top comfort wilt, dan investeer je in goede isolatie en verwarming. Maar welke verwarmingstechniek is het meest geschikt om je bijgebouw te verwarmen? Dat hangt af van de ligging. Een overzicht.
Een losstaand bijgebouw
Voor een bijgebouw vanachter in je tuin – of alleszins verder weg van je woning – heb je een losstaand verwarmingssysteem nodig. Dat brengt je bij twee verwarmingsopties: een warmtepomp of kachel.
Kies je voor een waterpomp, dan heb je meteen twee vliegen in een klap. Want je kan hiermee tijdens de zomermaanden je bijgebouw ook koelen. Handig wanneer je graag een koel poolhouse hebt! Een lucht-lucht warmtepomp is de meest logische keuze.
Of je kan voor een houtkachel of -haard gaan om je bijgebouw te verwarmen. De gezellige sfeer van een knisperend vuur krijg je er voor niets bij.
Een bijgebouw aan je woning
Ligt je bijgebouw tegen of vlakbij je woning? Dan zijn de aparte verwarmingssystemen zoals de warmtepomp of houtkachel natuurlijk ook een mogelijkheid. Maar kan het huidige verwarmingssysteem van je woning nog wel wat extra vierkante meters aan? Goed nieuws voor jou, want dan kan je de verwarming van je bijgebouw hierop aansluiten. Als het tenminste een mogelijkheid is om de leidingen tot aan je bijgebouw door te trekken.
Wil je graag meer informatie over je bijgebouw verwarmen? Neem dan gerust contact met ons op!