Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Hoe kies ik tussen composiet en hout? Een voorstelling

Terug naar Nieuwsoverzicht
15 november 2018

Je wilt een terras plaatsen, maar heb je al nagedacht over het materiaal? We zetten de voor- en nadelen van hout en composiet op een rijtje.

Composiet

Composiet is kunststof en bestaat zowel uit PVC als hout. Het grote voordeel is dat composiet niet snel verslijt en weinig onderhoud vraagt. Composiet planken zijn constant van kleur en structuur en praktisch niet onderhevig aan het weer. En voor de houtfans: er zijn kunststofterrassen die het uitzicht van hout dicht benaderen.

Heel wat voordelen dus. Maar, dat is ook merkbaar aan het prijskaartje. Je krijgt er natuurlijk wel goede kwaliteit voor in ruil.

Hout

In tegenstelling tot composiet is hout een volwaardig natuurlijk materiaal. Kenmerkend voor hout is zijn typisch authentieke karakter en warme gevoel. Een voordeel van hout is dat het niet snel te warm wordt wanneer de zon erop schijnt. Je loopt er dus met gemak met je blote voeten over op warme zomerdagen. Doordat hout leeft, zal het op termijn wel verkleuren. Ben je daar geen fan van, dan kan je dat met een goed onderhoud ook tegengaan.

Composiet of hout: de keuze is aan jou

Composiet of hout, het zijn twee topmaterialen waar wij maar al te graag mee werken. Wat je ook kiest, je keuze hangt volledig van je persoonlijke smaak en voorkeuren af. Graag meer informatie over deze materialen? Contacteer ons dan of kom eens langs in onze houthandel!