Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Zelf het dak van je carport of terrasoverdekking plaatsen?

Terug naar Nieuwsoverzicht
01 december 2020

Zelf een carport of terrasoverdekking plaatsen? Naast ontwerp, houtsoorten, ondergrond… moet je ook kiezen welk dak je wil op je carport of overdekking. Een plat of zadeldak is stap 1, maar daarna volgen nog enkele keuzes. Geen paniek: we geven je een duidelijk overzicht.


Warning: Undefined variable $image in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Plat dak

Staalplaat

Met een staalplaat als dakbedekking kom je er het gemakkelijkste vanaf. Zo’n plaat is basis en afwerking in 1. Daardoor is het gemakkelijk zelf te plaatsen én is het de meest budgetvriendelijke oplossing.

 

EPDM-dakbedekking

EPDM-dakbedekking is een strakke en praktische manier om je carport of terrasoverkapping te overdekken. EPDM vereist wel dat je eerst een houten onderdak plaatst en hierop het EPDM aanbrengt.

Dit type dakbedekking vraagt om meer materiaal dan een staalplaat, en is daardoor iets duurder.

Het grote voordeel van EPDM-dakbedekking? Je kan je plafond netjes afwerken met bijvoorbeeld spotjes. Bij staalplaten kan dat niet.

 

Zadeldak

Wil je een zadeldak, dan heb je de keuze tussen singels, dakpanplaten of echte dakpannen. Deze drie opties vereisen allemaal een houten onderdak én onderdakfolie.

Qua singels vind je in onze houthandel enkel Eco Cambridge Extreme singels. Die hebben de hoogste duurzaamheidsgraad en staan garant voor eindeloos plezier van je carport of terrasoverdekking.

Een zadeldak geeft je carport of terrasoverdekking zonder twijfel die extra touch. Daar staat wel tegenover dat een zadeldak niet zo simpel is om zelf te bouwen. Bovendien is het duurder dan een plat dak – je hebt er immers meer hout voor nodig.

 

Dak carport of terrasoverdekking: we got you covered

Op zoek naar extra informatie of advies voor het dak van je carport of terrasoverdekking? We helpen je graag verder!

Klaar om te starten met de bouw van je carport of terrasoverdekking? In onze houthandel vind je alle materialen die je nodig hebt – extra tips inclusief!