Tijdens het bouwverlof zijn wij geopend. Ons jaarlijks verlof is van 02/08 t.e.m. 19/08.

Eiken gevelbekleding en balken: 5 reden om voor eikenhout te kiezen

Terug naar Nieuwsoverzicht
16 februari 2021

Eiken gevelbekleding of eiken balken geven je bijgebouw, tuinhuis of andere constructies een tijdloze, karaktervolle look. Maar dat is niet de enige troef van eikenhout. Wij zetten de 5 grootste pluspunten van deze Europese houtsoort op een rij.

 

Europese kwaliteit

We noemen eik vaak een soort Europees hardhout: het is een heel duurzame en sterke houtsoort waar je jarenlang van geniet.

Hou er rekening mee dat eikenhout nog werkt op het begin. Wij adviseren je in onze houthandel hoe je dat kan ondervangen in je houtconstructie. Zo kom je niet in de problemen.

 

Karaktervol

Eiken gevelbekleding is heel karaktervol en heeft een typerende verweerde look die perfect aansluit bij de stijl van klassieke en landelijke bijgebouwen en constructies.

 

Zowel voor opbouw als afwerking

Wij hebben zowel klikplanken en sidings voor eiken gevelbekleding, als balken (14×14) en geschaafde planken (20×130) om wanden en poorten mee te bouwen. Eik is dus een houtsoort die je gebruikt voor de afwerking én de draagstructuur.

Gebogen eiken schoren, de dwarsverbindingen tussen balken, maken wij zelf en zijn te koop in de houthandel.

 

Weinig onderhoud

Eiken gevelbekleding en eiken balken hebben weinig onderhoud nodig. Wanneer je het hout natuurlijk laat vergrijzen, krijgt het zijn gekende authentieke look.

Om je hout egaal en zachtjes te laten verkleuren, kan je het behandelen met Wood-S. Dat onderhoudsproduct beschermt tegen vocht, vergroot de stabiliteit van je hout en geeft het een egaler uitzicht.

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt volstaat meestal en is zo gebeurd.

 

Voor elke houtconstructie

Eik is heel populair voor bijgebouwen, maar leent zich ook voor tuinhuizen, carports, bijgebouwen… Kortom: voor elk type houtconstructie.

Eikenhout komt volledig tot zijn recht in combinatie met thermowood of douglashout.

 

Eiken gevelbekleding, balken of schoren in jouw tuin?

Een eiken constructie geeft je tuin extra karakter. Het zijn meer dan degelijke constructies die jarenlang mooi blijven.

Zelf aan de slag gaan met eikenhout? In onze houthandel vind je talloze eikenhouten producten, op maat van jouw constructie. Download onze brochure nu al, of spring eens binnen! Ons team staat je bij met raad en daad.