Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Geïmpregneerd hout behandelen: geïmpregneerd hout hoeft niet saai te zijn!

Terug naar Nieuwsoverzicht
14 september 2020

Geïmpregneerd hout saai? Niet als het van ons afhangt! Naast de charme en het authentieke karakter van naturel geïmpregneerd hout, is het ook perfect mogelijk om je hout te kleuren. Een overzicht van manieren om je geïmpregneerd hout te behandelen en een look te geven die bij jouw tuin past.


Warning: Undefined variable $image in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Geïmpregneerd hout oliën of beitsen

Wanneer je geïmpregneerd hout kleur wil geven, maar de houtstructuur zichtbaar wil houden, is een olie of beits de geknipte oplossing. Olie of beits dringt in je hout, voedt én beschermt het. Om te verzekeren dat de kleur niet vervaagt, dien je jaarlijks een nieuwe laag aan te brengen.

Wil je je geïmpregneerd hout enkel beschermen en niet per se kleuren? Dan kan je teruggrijpen naar een kleurloze beits of onze andere onderhoudsproducten. Verkrijgbaar in onze houthandel!

 

Wat met verven?

Je hout verven? Ook dat is mogelijk. In tegenstelling tot olie of beits leg je met verf een laag over je hout. Houtkenmerken worden hierdoor minder zichtbaar. Er bestaan heel wat verschillende soorten houtverf, te vinden bij de verfspeciaalzaak bij je in de buurt.

Wil je niet dat je verflaag begint te schilferen? Dan dien je op tijd en stond opnieuw een verfonderhoud in te lassen.

 

Je geïmpregneerd hout behandelen met de juiste producten

Wij zijn zelf geen verfspecialisten en verwijzen je daarvoor graag door naar de verfspeciaalzaak.

Voor olie, beits en andere onderhoudsproducten kan je altijd terecht in onze houthandel. Hier bieden wij een breed kleurengamma aan, zodat je ongetwijfeld de juiste afwerking vindt.

Wil je graag meer informatie over hoe je geïmpregneerd hout behandelen? Contacteer ons of spring even binnen in onze toonzaal. Wij delen onze kennis graag met je en geven je de nodige tips & tricks.