Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Geïmpregneerd hout onder de loep

De populairste en bestverkochte houtsoort in de houthandel is ongetwijfeld geïmpregneerd hout. Maar wat is geïmpregneerd hout precies? Wat is het verschil met gedrenkt hout? En is het de beste keuze voor jouw volgende klus? Wij nemen deze populaire houtsoort onder de loep.

Geïmpregneerd hout wordt in de volksmond vaak gelijkgesteld aan tuinhout. Terwijl tuinhout veel breder gaat. Tuinhout is in feite de categorie waarvan geïmpregneerd hout deel uitmaakt, maar waar nog andere houtsoorten onder vallen.

Wat is het dan precies? Wel, dennenhout dat onder hoge druk vacuüm behandeld wordt. De behandeling met bepaalde verduurzamingsmiddelen zorgt dat het hout niet wordt aangetast door bijvoorbeeld schimmels of houtrot. Het resultaat is bewerkt hout met een goede duurzaamheidsklasse.

Een breed gamma voor een goede prijs

De grote voordelen van deze soort hout? Een uitgebreid gamma aan een goede prijs. Met dit type hout zit je prijs-kwaliteit haast altijd goed. Of je nu rondhout zoals op de middelste foto nodig hebt, klikplanken of terrasplanken. Een tuinhuis, terras of tuinafsluiting wilt bouwen. Je maakt met deze houtsoort altijd een goede keuze.

En wat dan met gedrenkt hout?

Gedrenkt hout wordt vaak als synoniem gebruikt, maar toch is er een verschil. Gedrenkt hout wordt namelijk niet onder hoge druk behandeld, maar wordt ondergedompeld in onderhoudsproduct. Die behandeling beschermt het hout tegen weersomstandigheden en externe factoren als zwammen. Maar drenken is een techniek die praktisch niet meer gangbaar is en terrein heeft moet ruimen voor impregneren.

Kies jij voor geïmpregneerd hout voor je volgende tuinproject?

Geïmpregneerd hout, dat is degelijk hout voor een degelijke prijs. Waarmee je in feite nooit iets fout kunt doen. En dat voor de meest uiteenlopende toepassingen. Kom zeker eens langs in onze houthandel en wij tonen je met plezier alle mogelijkheden. Of contacteer ons voor meer informatie en krijg een antwoord op al je vragen. Zolang ze over hout gaan, natuurlijk.