Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Houten overkappingen: van maatwerk tot bouwpakket

Terug naar Nieuwsoverzicht
14 december 2018

De ideale oplossing om altijd te genieten van je tuin, ondanks het wisselvallige Belgische weer? Het antwoord is simpel: een houten overkapping. We leggen je uit hoe jouw ideale houten overkapping tot stand komt. Van uniek maatwerk tot handig bouwpakket.

De diversiteit van houten overkappingen

De opties van houten overkappingen zijn haast eindeloos. Daarom dat maatwerk hierbij standaard is geworden. Bij ons bepaal je dus mee hoe jouw overkapping eruit zal zien. Dat begint met de stijlkeuze. Landelijk of liever modern? Daarnaast beslis jij ook hoeveel wanden afgesloten worden: enkel de achterkant of ook (een van) de zijkanten? Die wanden hoeven niet alleen uit hout te bestaan, maar bevatten even goed glazen ramen of schuifdeuren. De combinatie van een landelijke stijl met smeedijzeren stalen ramen is momenteel ontzettend populair.

Door extra’s toe te voegen, maak je jouw overkapping dat tikkeltje luxueuzer. Zo voorzien we vaak verwarming in houten overkappingen en verwerken we warmtestralers zelfs in het plafond. Uiteraard plaatsen we ook vaak verlichting, al dan niet ingewerkt in het plafond. Wil je jouw overkapping puur esthetisch nog een final touch geven? Dan kies je ervoor om met verschillende materialen te werken en bijvoorbeeld in je zijwanden zwarte beplanking toe te voegen als contrast.

En de plaatsingsmogelijkheden?

Om van een idee tot een effectieve houten overkapping te geraken, zijn er in feite drie mogelijkheden. Indien wij het ontwerp voor de overkapping hebben uitgewerkt, kies jij ervoor of je de plaatsing door ons laat doen, of zelf aan de slag gaat met een door ons samengesteld bouwpakket. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en jouw Handige Harry-gehalte, bekijken we de meest geschikte optie.

Heb je het ontwerp van je houten overkapping zelf getekend en wil je jouw materiaal bij ons halen? Dan vragen we je om eerst uit te tellen hoeveel je van welke materialen nodig hebt. Niet 100% zeker van je stuk? Geen nood, we dubbelchecken even met je. Toch veel te veel besteld? Dan breng je jouw overschotten terug en betalen we je 90% van de aankoopprijs terug.

Jouw ideale houten overkapping gevonden

Op zoek naar de houten overkapping die perfect in jouw tuin past? Zoek niet langer! Contacteer ons en kom jouw ideeën met ons bespreken. We gaan ontzettend graag voor je aan de slag!