Tijdens het bouwverlof zijn wij geopend. Ons jaarlijks verlof is van 02/08 t.e.m. 19/08.

Op eigen houtje: een houten terras bouwen? Vermijd deze beginnersfouten

Terug naar Nieuwsoverzicht
04 oktober 2020

Zelf een houten terras bouwen? Onze houtspecialisten vertellen je graag hoe eraan te beginnen. Let wel op dat je volgende beginnersfouten niet maakt.


Warning: Undefined variable $image in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

1. Je hebt geen goede fundering

Alles start met een goede fundering, anders is je terras geen lang leven beschoren. Met vlakke chape of stabilisé breng je dit vlotjes in orde.

 

2. Je legt je hardhouten kepers rechtstreeks op je fundering

Leg eerst dempingmatten op je fundering, en daarop pas je hardhouten kepers. Dat komt de duurzaamheid van je hardhout (en bijgevolg je volledige terras) alleen maar ten goede.

 

3. Je keperwerk is niet gelamineerd

Wanneer je de hardhouten kepers onder je terras niet lamineert, kunnen ze kromtrekken.

 

4. Je gebruikt de foute schroeven

Wanneer je de foute schroeven gebruikt in je hout, kan dat nefaste gevolgen hebben. Gebruik daarom steeds schroeven uit inox om je houten terras te bouwen. Die kunnen niet roesten. Voor hardhout bestaan er specifieke (inox) schroeven die niet afbreken.

 

5. Je kaderwerk ligt niet waterpas

Een kaderwerk dat niet waterpas ligt = een onstabiel terras. De waterpas even uithalen en je kaderwerk dubbelchecken voor je verdergaat, loont de moeite.

 

6. Je hebt je houten planken niet waterafstotend gemaakt

Wil je een mooie verkleuring van je hout, geen vochtplekken en een hogere duurzaamheid? Behandel je hout dan met Wood-S, een product dat je hout waterafstotend maakt. Herhaal dit elk jaar en je hout blijft er mooi uitzien.

 

7. Je zaagde de kopse kanten van je hout niet recht

Wie een houten terras bouwt, wil uiteraard dat zijn of haar houten planken netjes op elkaar aansluiten. Daarom is het belangrijk om de kopse kanten van je hout recht te zagen voor je ze tegen elkaar legt. Anders krijg je ongewild groeven of een ongelijke afstand tussen je houten planken. Een belangrijk detail dat nog te vaak vergeten wordt!

 

Een houten terras bouwen met materialen en advies van Claeys

Klaar om te starten met de bouw van je houten terras? In onze houthandel vind je alle materialen die je nodig hebt – van dempingmatten tot de houten planken van je keuze. En ons advies? Dat krijg je er gratis bovenop!

Download onze catalogus vandaag nog en stel de materiaallijst voor je houten terras nu al samen. Wij dubbelchecken alles met je wanneer je langskomt in de houthandel.

Nog vragen? Contacteer ons en wij helpen je graag verder.