Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Kiezen tussen composieten of houten terrasplanken

Terug naar Nieuwsoverzicht
21 september 2018

Wie een terras wilt aanleggen, moet eerst de keuze maken tussen composieten en houten terrasplanken. Maar voor welk materiaal kies je best? Wij vergelijken composiet en hout graag voor je. Al moeten we meteen bekennen dat onze voorkeur net iets meer naar hout gaat. Ontdek hier waarom.

Keuzestress

Wij bieden composieten terrasplanken aan van het merk Traumgarten. Qua oppervlaktestructuur kies je tussen een reliëf-houtstructuur of een geribbelde structuur. De keuze qua kleur is haast eindeloos: van grijs en antraciet tot amandel en crèmekleur.

En ook bij houten terrasplanken kan de keuzestress snel toeslaan. Kies je voor thermisch hout, hardhout of geïmpregneerd hout? Het zijn allemaal degelijke opties voor houten terrasplanken.

De prijs

Hoeveel wil je spenderen aan jouw terras? Dat heeft zeker een invloed op jouw keuze tussen composieten of houten terrasplanken. Een terras uit geïmpregneerd hout is alvast de goedkoopste optie met zo’n €20 per vierkante meter. Voor composieten terrasplanken liggen de prijzen gelijk met een terras uit de duurdere houten terrasplanken uit thermisch hout. Dat varieert tussen de €70 en €120 per vierkante meter, inclusief onderstructuur.

Uitzicht en onderhoud

Waarom onze voorkeur net iets meer naar hout gaat? Dat heeft veel te maken met de look & feel van houten terrasplanken. Hout is een natuurlijk materiaal, composiet niet. En dat zie je er ook aan. Als je een authentiekere look wilt, kies je daarom beter voor hout. En als je denkt dat hout meer onderhoud nodig heeft: zowel hout als composiet vereisen een soortgelijk onderhoud, waarbij je jouw terrasplanken zo’n twee keer per jaar reinigt en ontmost.

Plaatsing

Ja, het is mogelijk om zelf een terras uit composiet te plaatsen. De website van Traumgarten probeert je hier zo goed mogelijk in te sturen. Maar simpel is het niet. Onze houten terrasplanken uit thermisch hout zijn daarentegen uitgerust met Clip Juan, een handig systeem dat terrassen plaatsen aanzienlijk vereenvoudigt. Het kliksysteem is ideaal voor wie zelf zijn terras wilt leggen.

Dus, composieten of houten terrasplanken voor jou?

Wie verovert jouw hart, de composieten of houten terrasplanken? Hulp nodig bij dit dilemma? Kom dan gerust eens langs in onze toonzaal, waar je alles opties kunt bekijken. Of contacteer ons nu al voor meer informatie.