Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Houten onderbalken voor terras: tips voor een stevige basis

Onzichtbaar maar onmisbaar: de houten onderbalken die je terras de nodige bescherming en draagkracht geven. Besteed er dus zeker de nodige aandacht aan wanneer je zelf je houten terras wil leggen.


Warning: Undefined variable $image in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Waarom zijn onderbalken zo belangrijk?

Onderbalken zijn een must voor een stevig en kwalitatief terras waar je jarenlang van geniet. Ze zorgen ervoor dat je houten terrasplanken geen grondcontact maken en beschermen ze (langs de onderkant) tegen vocht, schimmel en torsie. Onzichtbaar maar wel onmisbaar

 

Welke onderbalken gebruik ik?

Gebruik altijd hardhouten onderbalken van duurzaamheidsklasse 1: op die manier ben je zeker dat je een kwaliteitsvolle basis hebt. Onze hardhouten onderbalken zijn allemaal gelamineerd, waardoor ze niet kromtrekken. Het gevolg: je onderbouw blijft altijd correct en recht liggen. Je vindt bij ons onderbalken met afmetingen 40 op 60 mm en 45 op 90 mm. 40 op 60 is de meest gangbare keuze.

 

Plaatsingstips

1. Zorg voor een goede basis

Goede onderbalken is één, maar zorg ook dat de onderbouw waarop deze terechtkomen helemaal in orde is. Besteed de nodige aandacht aan het leggen van stabilisé en chape. Er schuilt een beetje waarheid in ‘goed begonnen is half gewonnen’.

 

Alle nodige materialen voor een degelijke onderbouw vind je ook bij ons in de houthandel.

 

2. Schenk aandacht aan de juiste tussenafstand

Zorg dat tussen elke houten onderbalk 42 cm afstand zit en wijk hier niet van af. Laat je te veel ruimte tussen, dan bestaat de kans dat je terrasplanken doorbuigen.

 

3. Gebruik de juiste schroeven

Zorg dat je houten onderframe goed in elkaar hangt en gebruik hiervoor hardhoutschroeven uit inox. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor houten onderbalken en zijn beschikbaar bij ons in de houthandel.

 

4. Voorzie een dempingmat

Het is mogelijk om tussen de fundering en je onderbalken een dempingmat te leggen. Dit zorgt ervoor dat je onderbalken of kepers extra ventilatie krijgen, wat beter is voor je hout. De extra demping is mooi meegenomen.

 

5. Verhoogd terras? Gebruik PVC-tegeldragers

Je terras verhogen? Dat doe je door PVC-tegeldragers onder je houten onderbalken te plaatsen. Dat zorgt bovendien ook voor extra luchtcirculatie onder je houten terras.

 

Onderbalken terras? Die vind je bij Claeys Houtconstructies

Klaar om je eigen terras aan te leggen? Wij helpen je graag op weg met ons advies en alle materialen op 1 plek. Kom langs in onze houthandel of stuur ons nu al je bestelling door. Wij helpen je graag verder.

Meer info? Contacteer ons!