Wij zijn gesloten van maandag 01/04 tot en met zondag 07/04. Fijne Pasen!

Het onderhoud van mijn terras: tips & tricks

Terug naar Nieuwsoverzicht
15 november 2018

Als je een houten terras legt, wil je zo lang mogelijk genieten van de mooie en warme uitstraling. Een goed onderhoud op tijd en stond helpt je hierbij. Hoe je dat aanpakt, leggen we je uit met een paar tips & tricks.

Voorkomen is beter dan genezen

Door je terras regelmatig te beitsen of oliën, bescherm je het tegen de weersomstandigheden. Verwijder ook regelmatig vochtige bladeren, zodat er zich geen mossen of algen op je hout vormen. Want dan kan je terras glad worden.

Een ander hulpmiddeltje voor het onderhoud van je terras is om een gronddoek onder je terras te leggen. Zo krijgt onkruid geen kans om tussen je houten planken door te groeien.

Verschillende reinigingsopties

Je kan je houten terras op heel wat verschillende manieren reinigen. Denk maar aan groene zeep, bleekwater of azijn – in combinatie met water natuurlijk. En er zijn natuurlijk ook de specifieke reinigingsmiddelen. Controleer vooraf wel of het product geschikt is voor je houten planken en lees altijd de gebruiksaanwijzing. Een handige tip: test je reinigingsmethode eerst even uit op een klein en onopvallend oppervlak om te kijken hoe het hout reageert.

Heel wat houtliefhebbers reinigen hun terras met de hogedrukreiniger. Dat kan, maar je moet wel met een aantal zaken rekening houden. Houd zeker voldoende afstand tussen het terrasoppervlak en je hogedrukreiniger en gebruik een niet te hoge druk. Want anders beschadig je het hout.

Nog vragen over het onderhoud van je terras? Stel ze gerust!