Wij zijn gesloten van maandag 01/04 tot en met zondag 07/04. Fijne Pasen!

Hoe een paalhouder plaatsen?

Terug naar Nieuwsoverzicht
21 september 2018

Zonder een stevige grondbevestiging, geen goede tuinhoutconstructie. Paalhouders zijn dan ook onmisbaar voor je volgende project. En daarbij is het natuurlijk belangrijk om op een correcte manier je paalhouders te plaatsen. We stellen je voor aan de verschillende mogelijkheden.

Je kan paalhouders opdelen in twee categorieën: zij die gebetonneerd moeten worden ín de grond, en zij die óp beton geplaatst worden. 

In beton

Paalhouders met een pin moet je altijd in de grond betonneren. De pin zelf moet volledig in de grond zitten, wat ongeveer zo’n 70 centimeter is. Je gebruikt eerst een grondboor om een gat te maken, waarna je het gat vult met snelbeton en de paalhouder erin plaatst. Een waterpas zorgt er uiteraard voor dat je palen ook mooi recht staan.

De andere optie voor een paalhouder die je in de grond moet plaatsen, zijn H-ankers. Die ankers moeten zeker zo’n 50 à 60 centimeter diep steken. Je plaatst deze paalhouders simpelweg op dezelfde manier als de paalhouders met pinnen. Een goede basis in beton is een must!

Op beton

Paalhouders die op beton geplaatst worden, zijn ‘voeten’ die je met pluggen in de ondergrond vastmaakt. De meest herkenbare paalhouder op beton is vermoedelijk de arduinen sokkel. Die is vooral populair bij eiken bijgebouwen. Daarnaast kan je ook palen plaatsen waaronder je de paalhouder niet ziet. Zo’n paalhouders bestaan uit een buis en een plaat waarbij je de paal over de buis schuift. De paal bedekt zo de paalhouder volledig, wat een strakkere look geeft.

Plaats je paalhouders nooit meer verkeerd

Paalhouders zijn de basis van je houten tuinconstructie. Het is dus van fundamenteel belang om je paalhouders correct te plaatsen. Afhankelijk van de grootte van de constructie, heb je een andere diameter nodig om de stevigheid te garanderen. Hou hier dus zeker rekening mee wanneer je aan de slag gaat, al helpen we je hier graag mee verder. Want wij hebben alles in huis om de juiste paalhouders te plaatsen. Van arduinen sokkel tot plug en snelbeton. Contacteer ons gerust voor meer vragen.