Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Soorten hardhout: de unieke kenmerken in de kijker

Terug naar Nieuwsoverzicht
14 december 2018

Hardhout is een populaire houtsoort om tal van redenen. Het is niet alleen duurzaam, en multifunctioneel inzetbaar, het is ook nog eens ontzettend mooi. Maar wist je dat er meerdere soorten hardhout bestaan, telkens net dat tikkeltje anders? Maak kennis met iroko, afromosia en padoek, onze favoriete soorten hardhout.

Het populaire iroko

Iroko hardhout is vermoedelijk de meest gekozen soort hardhout. In het begin is het hout goudbruinig van kleur. Maar mettertijd zal de houtsoort mooi en egaal vergrijzen. Het is een vrij neutrale soort hardhout met geen opvallende structuur of tekening in het hout. Het leent zich dan ook tot de meest uiteenlopende stijlen en projecten. Flexibiliteit ten top!

Het stijlvolle afromosia

Met afromosia kies je voor een van de mooiste – maar helaas ook duurste – soorten hardhout. Het hout is warm donkerbruin en heeft een unieke tekening in de houtstructuur. Net zoals irokohout kent ook afromosia na verloop van tijd een mooie en geleidelijke vergrijzing. Afromosia wordt vaak gebruikt bij pastorijwoningen.

Het vurige padoek

Padoek valt tussen de andere soorten hardhout meteen op door zijn vurige roodbruine kleur. Uiteraard zal padoek ook vergrijzen maar afhankelijk van de weersinvloeden gebeurt die vergrijzing niet altijd even egaal. De één is hier net fan van, de ander vindt dat net iets minder. Ieder zijn smaak!

Voor welke soort hardhout zwicht jij?

Hardhout is en blijft een tijdloze klassieker onder de houtsoorten. Het is het ideale materiaal voor al je constructies buiten. Zeker voor houten poorten raden wij hardhout aan. Het hout komt er in contact met de grond en dat is dankzij de hoge duurzaamheid van hardhout geen probleem. Wil je graag nog meer informatie over de verschillende soorten hardhout en hun toepassingsmogelijkheden? Stel ons gerust al je vragen, want daarvoor zijn we er!


Warning: Undefined variable $image in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45