Tijdens het bouwverlof zijn wij geopend. Ons jaarlijks verlof is van 02/08 t.e.m. 19/08.

Thermowood hout: 6x een topper in je tuin

Terug naar Nieuwsoverzicht
19 augustus 2020

Heel wat houtsoorten zijn perfect voor je volgende tuinproject. Keuzes maken? Denk dan ook aan thermowood hout, een topper in je tuin om (minstens) 6 redenen:


Warning: Undefined variable $image in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

1. Geen werking van het hout meer

Thermowood hout is afkomstig van dennenbomen en werd thermisch behandeld. Wat dat betekent voor jou? Wanneer je kiest voor thermowood, kies je voor een houtsoort die statisch is en een minimale tot geen werkingsgraad heeft. Daardoor kan je het probleemloos verlijmen en nagelen in je constructie.

Belangrijk: thermowood heeft geen dragende functie maar wordt uitsluitend gebruik als bekleding van bijvoorbeeld je tuinhuis, als beschutting, …

 

2. Minimaal onderhoud

Deze houtsoort kan tegen een stootje en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Jaarlijks een laagje Wood-S aanbrengen, zorgt er wel voor dat je hout egaler blijft, minder vochtplekken, waterkringen en kleurverschilt vertoont. Een meerwaarde voor je hout.

 

Wil je het een kleurtje geven? Dan kan je thermowood hout beitsen of oliën. Om te garanderen dat de kleur behouden blijft, dien je dit op tijd en stond te herhalen.

 

3. Egale vergrijzing

Wanneer je ervoor kiest om je hout natuurlijk te laten vergrijzen, dan zal thermowood hout dat in normale omstandigheden op een mooie en egale manier doen.

Vergrijzing tegengaan? Wood-S zorgt voor een zachtere verkleuring, terwijl Woodcleaner atmosferisch vuil weghaalt en vergrijzing ook (voor een stukje) kan wegnemen. Om vergrijzing volledig te bannen, dien je het hout te oliën of te beitsen.

 

4. Prijs-kwaliteit

Qua prijs-kwaliteit zit je met thermowood hout altijd goed. Voor een gemiddelde prijs (vergeleken met andere houtsoorten) krijg je een duurzaam product waarvan je decennialang kan genieten.

 

5. Diverse types bekleding

Van klikplanken tot moderne triple-profielen: thermowood bestaat in verschillende maten en vormen, waardoor het perfect in elke tuin past.

6. Ook zwart gelakt verkrijgbaar

Mag het voor jou wat specialer, strakker? Bij ons vind je thermowood zwart gelakt hout, behandeld thermisch hout dat dankzij de zwarte lak een moderne look aan je tuinproject geeft. Extra pluspunten: geen vergrijzing en onderhoud is maar om de 10 jaar nodig!

Thermowood hout in jouw tuin?

Kom langs in onze houthandel of plaats je bestelling nu al online. Raadpleeg hiervoor onze catalogus.

Graag meer informatie over thermowood? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder!