Tijdens het bouwverlof zijn wij geopend. Ons jaarlijks verlof is van 02/08 t.e.m. 19/08.

De opties van een houten tuinhuis uit de doeken

Terug naar Nieuwsoverzicht
14 december 2018

Houten tuinhuizen. Ze bestaan in heel wat kleuren, vormen en maten. Elk met hun eigen karakteristieken en mogelijkheden. We werpen vandaag een blik op de vele opties van houten tuinhuizen.

Kies je stijl

Ruwweg maken we bij houten tuinhuizen het onderscheid tussen twee stijlen: landelijk en modern. De verschillende opties die je kiest, hangen vaak samen met je stijlkeuze.

Elk z’n hout

De houtsoort is een van de belangrijkste opties bij een houten tuinhuis. Landelijke tuinhuizen bestaan vaak uit eik of geïmpregneerd hout. Moderne daarentegen uit thermo ayous -gecombineerd met geïmpregneerd hout- of hardhout.

Hou het warm

Waar isolatie vroeger amper aan de orde was, worden tegenwoordig steeds meer tuinhuizen geïsoleerd. Dat gebeurt meestal met OSB-platen. Een handige optie voor je houten tuinhuis wanneer je er ook in de winter regelmatig vertoeft.

Ramen en deuren

Vraag een kind om een tuinhuis te tekenen en er staan ongetwijfeld een deur en ramen in. Maar welke, dat beslis jij. Vaak zijn bredere deuren handiger dan standaarddeuren, zodat je gemakkelijk met je fiets of grasmaaier passeert. Om plaats te besparen zijn schuifdeuren dan weer een goede optie in je houten tuinhuis. En qua ramen kan je alle richtingen uit. Van basic tot grotere smeedijzeren ramen, afhankelijk van jouw voorkeur en budget.

Elektriciteit als extra

Ook elektriciteit is een handige optie voor je houten tuinhuis. Het is perfect mogelijk om enkele stopcontacten en verlichting in je tuinhuis te installeren. Of wat denk je van buitenverlichting aan je tuinhuis? Niet alleen handig om in het donker te zien waar je de sleutel steekt, het geeft ook extra sfeer aan je tuin.

Op ieder huisje past een dakje

Eiken tuinhuizen zijn haast altijd uitgerust met een zadeldak, bedekt met dakzegels of dakpannen. Bij zo’n dak hoort een kleine zolder tot de mogelijkheden, wat resulteert in extra bergruimte. Wie een modern tuinhuis wil, kiest meestal voor een plat dak, bekleed met EPDM (synthetisch rubber).

Keuzestress door de opties van een houten tuinhuis?

De opties van een houten tuinhuis, ze zijn uitgebreider dan je zou denken. Zit je met een idee maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Kom gerust eens langs bij ons of contacteer ons even, dan helpen wij je verder.