Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Eiken bijgebouw op maat: wat maakt dit hout zo populair?

Terug naar Nieuwsoverzicht
14 december 2018

Wat maakt eikenhout zo gegeerd bij mensen die op zoek zijn naar een bijgebouw voor in de tuin?

Wij Belgen hebben iets met eik. Wat maakt deze houtsoort zo gegeerd bij mensen die op zoek zijn naar een bijgebouw voor in de tuin? Bij Claeys Houtconstructies weten we perfect wat een eiken bijgebouw op maat te bieden heeft.

Unieke uitstraling

Eik ademt ambacht, traditie, status uit. Google maar eens op de termen pen-en-gatverbindingen of halfhoutverbindingen. Een eiken bijgebouw op maat is uniek vakmanschap en laat perfect toe om je eigen accenten te leggen.

Bij Claeys Houtconstructies hebben we deze artisanale stiel helemaal onder de knie. Elk ontwerp is aanpasbaar. Of je nu jouw zinnen hebt gezet op een tuinberging, overdekt terras of poolhouse. Jouw opties zijn onbeperkt. Aan dit vakwerk hangt logischerwijs wel een hoger prijskaartje aan vast in vergelijking met bijgebouwen in andere houtsoorten.

Sterk, maar flexibel

Daarnaast is eik een materiaal dat zowel bij kopers als bij werkmannen zeer geliefd is. Het is een enorm sterke en harde houtsoort die moeiteloos de tand des tijds doorstaat. Het is geen toeval dat eeuwen geleden de grootste schepen uit eikenhout vervaardigd werden. Tegelijkertijd laat deze houtsoort zich gemakkelijk bewerken, een groot pluspunt op de werf.

Eenvoudig in onderhoud

Tijd om te genieten van je eiken bijgebouw op maat. Omdat eik een stabiele houtsoort is, verkrijg je een subtiele, mooie verkleuring doorheen de jaren. Dankzij zijn grote duurzaamheid, hoef je het hout in principe niet te behandelen. Al kan je wel een olielaagje aanbrengen om het hout vochtafstotend te maken.

Eiken bijgebouw op maat: klaar voor jouw droom?

Ben je net als tal van onze klanten op slag verliefd geworden op eikenhout? Wij vertellen je graag meer over de ontelbare mogelijkheden op vlak van ontwerp en uitwerking. En hebben heel wat tips klaar om je eiken bijgebouw te doen blijven schitteren. Contacteer ons of spring binnenkort eens binnen en we helpen je meteen verder.