Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Een hardhouten poort: gegarandeerd een stijlvolle entree

Terug naar Nieuwsoverzicht
21 september 2018

Wie een kwaliteitsvolle houten poort wilt plaatsen, zit met een hardhouten poort altijd goed. Kwaliteit, duurzaamheid en een natuurlijke look staan centraal. Wij overlopen de verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor hardhouten poorten, de mogelijkheden en het onderhoud.

De houtsoort

Binnen het hardhout heb je de keuze tussen drie houtsoorten: iroko, padoek en afromosia. Wij gebruiken voor onze hardhouten poorten praktisch altijd iroko. Hiervan hebben we altijd een uitgebreide stock liggen in onze houthandel. Iroko is tropisch hardhout met een hoge duurzaamheidsgraad dat op een mooie en egale manier vergrijst. Dat is zeker belangrijk voor een hardhouten poort, want die maakt een belangrijk deel uit van je huis en tuin. Het oog wil ook wel wat, en liefst ook nog na tien jaar.

Het onderhoud

In een van onze vorige blogs gaven we je al een aantal onderhoudstips voor tuinhout. Die zijn natuurlijk ook van toepassing op je poort. Een waterafstotende olie is zeker interessant voor een hardhouten poort. Want je vermijdt zo onder meer dat er waterkringen op het hout ontstaan.

De looks

Een houten poort bestaat uit een kaderwerk waarin of -op de houten planken geplaatst worden. Met het uitzicht van een hardhouten poort kan je dus nog alle richtingen uit. Bepaalde modellen hebben bijvoorbeeld vanboven een kruisverdeling of spijlen. Nog een knoop die je moet doorhakken: die tussen een draai- of schuifpoort. Naast een esthetische keuze is dat ook een praktische keuze: wil je de draaicirkel uitsparen, dan is een schuifpoort jouw ideale partner. Heb je aan de weerszijden van de poort geen ruimte, dan is een draaipoort jouw oplossing.

Extra opties

Net zoals bij een auto, kan je jouw hardhouten poort nog verder uitrusten met extra opties. De meest voorkomende optie is natuurlijk een geautomatiseerde poort. Maar ook videofonie, parlofonie en verlichting kunnen we installeren op je poort. Daarnaast kan je jouw poort ook uitbreiden met houten zuilen, een ingebouwde brievenbus of een extra poortje aan de zijkant.

Geniet jarenlang van je hardhouten poort

Een hardhouten poort van irokohout staat garant voor jarenlange kwaliteit. Ook geïnteresseerd in deze uitblinker onder de poorten? Neem dan gerust contact met ons op. Of spring eens binnen in onze toonzaal voor meer inspiratie.