Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Zelf je houten carport maken: zet je auto veilig deze winter

Terug naar Nieuwsoverzicht
02 november 2020

Wanneer we ’s nachts stilaan het vriespunt naderen, weet je waaraan je ’s ochtends te verwachten: bevroren autoruiten. Start jij je dag liever anders? Zet je auto dan overdekt en start vandaag nog met een houten carport te maken. We geven je enkele belangrijke plaatsingstips.


Warning: Undefined variable $image in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

De grondbevestiging

Beton, gras, kiezels… onder je carport, het kan allemaal. Wat wel vast staat, is de nood aan goede grondbevestiging. Paalhouders plaats je ofwel in beton, ofwel zet je ze vast met pluggen op de beton.

Hoe een paalhouder plaatsen? Je leest er hier meer over.

Voor de dikte van je palen heb je de keuze tussen 9×9, 12×12 of 14×14. Met 9×9 of 12×12 zit je altijd goed.

 

De dakbedekking

Stevige dakbedekking start met de juiste dakbruggen. De dikte en hoogte daarvan is afhankelijk van de overspanning. Niet zeker of je bruggen stevig genoeg zijn? Vraag zeker ons advies. Want gebruik je niet de juiste bruggen, dan kan je dak doorbuigen. En dat wil je koste wat kost vermijden.

Qua dakbedekking heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden:

  • Anticondens staalplaten voor een plat dak
  • EPDM-folie voor een plat dak
  • Een zadeldak met shingles, pannen…

 

De afwerking van het dak

Geen dak zonder goten en een afvoer. Wat je hiervoor kiest, is persoonlijke voorkeur. Bij ons vind je alvast een uitgebreid aanbod.

Voor de omlijsting van je dak kies je voor vlakke of klikplanken in de gewenste houtsoort.

 

Met of zonder wanden

Een carport komt in verschillende verschijningen. Volledig open, met 1, 2 of 3 zijwanden. Dichtmaken doe je met houten schermen of klikplanken.

 

De juiste bevestigingsmaterialen

Een goed eindresultaat zit ‘m vaak in de details. De juiste schroeven, bijvoorbeeld, zijn je garantie voor een stevige carport die de tand des tijds doorstaat. Weet dat verschillende houtsoorten vaak een bepaald type schroeven vereisen.

In onze houthandel vind je de juiste schroeven om zelf je houten carport te bouwen. Wij helpen je graag met je keuze.

 

Tegen de woning?

Komt je carport tegen de woning op? Dan is een goede waterdichting belangrijk om te vermijden dat er water terechtkomt tussen de verbinding van carport en gevel. Een loodband op de verbinding is een ideale oplossing.

 

Zelf je houten carport bouwen, dat begint bij Claeys

Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Je project start in onze houthandel, waar je echt álle materialen vindt die je nodig hebt. Noem ons gerust de onestopshop voor jouw carport.

Raadpleeg onze catalogus nu al online, maak eerste materiaallijstje op en plaats je bestelling met een mailtje naar info@claeyshoutconstructies.be. Niet 100% zeker? Laat het ons weten en wij adviseren je waar nodig. Je bestelling kan je nadien probleemloos afhalen in onze houthandel.

Meer weten? Contacteer ons voor extra info!