Wij zijn gesloten van maandag 01/04 tot en met zondag 07/04. Fijne Pasen!

De prijs van een houten carport: prijskrakers en -makers

Terug naar Nieuwsoverzicht
14 december 2018

Je auto veilig en droog parkeren? Dat doe je onder een houten carport. Maar je hebt geen idee van de prijs van een houten carport? Dat begrijpen we, want een carport is een heel breed gegeven. Daar plak je nu eenmaal geen standaardprijs op. Wat we wel kunnen doen, is je een overzicht geven van de belangrijkste prijsbepalers.

De houtsoort

We vertelden je het al vaker, maar afhankelijk van de houtsoort verandert ook de prijs van je houten carport. Geïmpregneerd hout is de meest budgetvriendelijke opties. Met thermisch hout of hardhout zit je in een hogere prijsklasse.

Dakbedekking

Met het dak van je carport kan je alle richtingen uit. De meest basic optie is een staalplaat met anticondenslaag, afgewerkt met een afwerkingsboord. Wil je het wat verfijnder en klassieker, dan is een zadeldak misschien wel iets voor jou. Voor een moderne carport kan je tot slot kiezen voor een bedekking met EDPM folie. Zo krijg je een strak geheel. Logischerwijs heb je met de meest basic optie ook de goedkoopste prijs voor je houten carport.

Plaatsing

Plaats je jouw carport zelf of doe je een beroep op ons plaatsingsteam? Ook dat bepaalt natuurlijk de prijs van je houten carport. Indien de ondergrond nog voorzien moet worden, kunnen wij dat ook voor je regelen met onze vaste partner. Je krijgt daarvoor geen aparte factuur, alles wordt samen verrekend. Dat geeft jij een duidelijk overzicht én bovendien maar één aanspreekpunt.

Extraatjes?

Heel wat carports worden tegenwoordig multifunctioneel gebruikt en doen bijvoorbeeld in de zomer ook dienst als overdekte loungeruimte. In zo’n gevallen mag het vaak ietsje meer zijn qua afwerking. Denk maar aan een plafond met ingewerkte spots. Maar ook basisverlichting is mogelijk dankzij onze vaste elektricien. Wil je een dakgoot, aangesloten op je waterput, aan je carport? We zijn misschien geen loodgieters, maar helpen je ook hiermee verder. Welke extra’s je dus ook wilt, we kijken graag met je naar de mogelijkheden

De prijs van een houten carport: altijd anders

De prijs van een houten carport hangt af van heel wat facetten. Een vast prijs erop plakken is dus niet vanzelfsprekend. We kiezen daarom steeds voor een offerte op maat. Zo kunnen wij je carport uitrusten met wat jij maar wilt. Kom zeker eens bij ons langs voor een offerte en een duidelijker zich op de prijs van de houten carport die jij wilt.