Wij zijn gesloten van maandag 01/04 tot en met zondag 07/04. Fijne Pasen!

Prijs houten terras: een zicht op het kostenplaatje

Terug naar Nieuwsoverzicht
21 september 2018

Ben je van plan een nieuw terras te plaatsen? Dan is de prijs van een houten terras belangrijk om de beste keuze te maken. Maar welke factoren beïnvloeden de prijs van je houten terras? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Houtsoort

Een prij sop een houten terras plakken, is niet simpel. Want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Beginnend met de houtsoorten, waarmee je al kon kennismaken in onze vorige blog. De laagste prijs vind je bij geïmpregneerd hout, dat start vanaf €20 per vierkante meter. Dat is de prijs voor ongeplaatst hout, inclusief btw. Hardhouten terrasplanken vertrekken vanaf €80 per vierkante meter.

Binnen de categorie thermisch hout betaal je voor Thermowood met Clip Juan ongeveer €70 per vierkante meter. Voor thermisch essenhout met Clip Juan komt dat op €120 per vierkante meter. Die prijs is er met een reden: thermisch essenhout is dé nummer 1 voor je houten terras, met de hoogste kwaliteit en duurzaamheid.

Onderstructuur

De prijs van een houten terras wordt ook bepaald door de houten onderstructuur, die standaard bij een terras hoort. Maar goed nieuws, want die zit inbegrepen in bovenstaande prijzen. Bij geïmpregneerd hout krijg je er een geïmpregneerde houten onderstructuur bij, terwijl dat voor hardhout en thermisch hout altijd een hardhouten onderstructuur is.

Ondergrond

De ondergrond van je terras moet natuurlijk stevig zijn. Wil je jouw terras op gras plaatsen, dan moet je de ondergrond stabiliseren door eerst chape te leggen. Wij kunnen dat ook altijd voor je in orde brengen. Afhankelijk van de grootte en moeilijkheid van de ondergrond, zal dat de prijs van je houten terrasbeïnvloeden.

Plaatsing

Ook hier liggen alle opties open. Wil je jouw houten terras zelf plaatsen? Dan kan dat natuurlijk. We geven je zelfs nog wat plaatsingstips cadeau. Zelf niet zo’n handige harry? Dan nemen wij de plaatsing voor onze rekening. We doen dat meestal in ploegjes van twee plaatsers, zodat het werk goed vooruitgaat. De kostprijs varieert naargelang de grootte van je terras.

Prijs houten terras: heel uiteenlopend

Het is duidelijk: de prijzen voor een houten terras zijn heel uiteenlopend en worden beïnvloed door tal van factoren. Daarom vinden we het moeilijk om er zomaar een prijs op te plakken. We nodigen je wel graag uit in onze toonzaal om jouw wensen te overlopen en op basis daarvan een prijs voor te stellen. Contacteer ons gerust voor meer informatie.