De prijs van een tuinafsluiting

Terug naar Nieuwsoverzicht
21 september 2018

Met mooi weer is het heerlijk vertoeven in je tuin. Tenzij je buren de hele tijd meekijken hoe jij met een drankje in de hand van de zon geniet. Een goede tuinafsluiting biedt soelaas. Maar wat is de prijs van een tuinafsluiting? We brengen de prijsbepalers in beeld.

Houtsoort

Je houten tuinafsluiting kan volledig uit geïmpregneerd of hardhout bestaan. Wil je een tuinafsluiting uit thermisch hout, dan plaatsen we een hardhouten onderste plank én hardhouten palen omdat deze houtsoort beter bestand is tegen het contact met de ondergrond. Het verhoogt de levensduur van je tuinafsluiting.

De prijzen van een tuinafsluiting liggen ver uit elkaar. Voor geïmpregneerd hout vind je afsluitingen van €48 tot €100 per meter. Die prijs is zonder plaatsing. Hardhout en thermisch hout zijn kosten minstens €170. De hoogste prijs voor een tuinafsluiting betaal je voor thermo ayous, omdat dit strak hout is, zonder nerven.

Ook niet-hout

Ook al zou je het misschien niet verwachten van een houthandel, je vindt bij ons ook tuinafsluitingen die niét van hout zijn. Maar bijvoorbeeld wel van composiet, WPC (Wood Plastic Composite) of aluminium. Ook deze soorten kan je combineren met elkaar. En ze hebben allemaal een hoge duurzaamheid. Qua prijsis zo’n tuinafsluiting vergelijkbaar met hardhouten en thermisch houten tuinafsluitingen. Beginnend vanaf zo’n €170 per meter.

Verschillende vormen

Vormelijk zijn er verschillende opties voor je tuinafsluiting. Er zijn schermen die uit één geheel bestaan en je zo tussen de palen plaatst. Schermen bestaan uit standaardplanken of uit fijner latwerk. Tegenover de schermen staan losse planken die boven mekaar worden geschoven tussen de palen.

Werkuren en extra materiaal

Net zoals bij een houten terras, kan je ervoor kiezen of je jouw tuinafsluiting zelf plaatst of door ons laat plaatsen. Dat beïnvloedt natuurlijk de prijs van je tuinafsluiting. Voor je tuinafsluiting heb je natuurlijk niet alleen de schermen of planken nodig, maar ook gleufpalen, ankers om je tuinafsluiting stevig te verankeren en mogelijk ook snelbeton. Maar dit zijn niet de grote prijsbepalers. Gelukkig kan je voor dat alles bij ons terecht.

De prijs van een tuinafsluiting, het is moeilijk er één getal op te plakken. Simpelweg omdat er zoveel opties zijn. Onze prijslijst kan je al wat helpen, maar ook hier is het onmogelijk om alle opties te tonen. Contacteer ons daarom voor meer informatie, of spring eens binnen in Stevoort!