Wij zijn gesloten op 01/05 en van 09/05 t.e.m. 12/05.

Welk hout voor mijn terras? Een overzicht van de beste houtsoorten

Welk hout voor jouw terras het beste is? Wij kunnen de keuze niet voor je maken, maar geven je wel een duidelijk overzicht van alle houtsoorten die perfect zijn. Wij hebben ze allemaal op voorraad in onze houthandel, zodat jij deze zomer al kan genieten op je nieuwe terras.

 

Padoek

Een van de populairste houtsoorten voor een terras. En terecht: padoek valt in duurzaamheidsklasse 1 en is een enorm slijtvaste houtsoort. Padoek vervormt amper en splintert niet.

Deze houtsoort verkleurt geleidelijk naar een mooie egale grijstint. Met de nodige onderhoudsproducten kan je de oorspronkelijke vurige kleur behouden.

Dankzij het B-Fix systeem monteer je padoek terrasplanken gemakkelijk op een onderstructuur met hardhouten kepers (40×60).


Warning: Undefined variable $image in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

 

Ipé

Een warm tropisch hardhout dat past in elke omgeving. Ipé is een enorme vormvaste houtsoort met een hoge duurzaamheid (klasse 1).

De donkerbruine kleur, met heel fijne nerf, verkleurt mooi en geleidelijk. Behoud de oorspronkelijke kleur met Wood-S en Woodcleaner.

Er zijn twee opties om een terras uit ipéhout aan te leggen:

  • Met het B-Fix systeem
  • Als gewone rechte planken die je langs boven schroeft. In dat geval blijf je de schroeven wel zien.

Gebruik altijd gelamineerde hardhouten onderkepers (40×60).

 

Thermowood

Deze thermische houtsoort is een favoriet voor terrassen. Je vindt bij ons zowel vlakke als geribbelde terrasplanken in thermowood. Thermowood is een duurzame houtsoort dat amper tot geen werkingsgraad heeft. Daardoor is het perfect voor terrassen.

De houtsoort heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Jaarlijks een laagje Wood-S aanbrengen, zorgt er wel voor dat je hout egaler blijft, minder vochtplekken, waterkringen en kleurverschil vertoont.

Thermowood vergrijst in normale omstandigheden op een mooie en egale manier.

Bij een terras uit thermowood worden de terrasplanken altijd geschroefd op vormvaste hardhouten onderkepers (40×60).

 

Geïmpregneerd hout

Een van de meest gebruikte houtsoorten in tuinprojecten. En ook geschikt voor houten terrassen! Je vindt bij ons zowel vlakke als geribbelde terrasplanken uit geïmpregneerd hout. Je kan het hout laten vergrijzen of behandelen met onderhoudsproducten, beits of olie.

Geïmpregneerd hout scoort heel goed als je kijkt naar prijs-kwaliteit. Het hout wordt voor terrassen altijd geschroefd op een onderstructuur van hardhouten kepers (40×60).


Warning: Undefined variable $image in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/a/2/0/claeys-houtconstructies.be/httpd.www/wp-content/themes/expl-theme/single-nieuws.php on line 45

 

Lignea

Deze houtsoort is relatief nieuw in ons gamma. Meer nog: we zijn de 1e verdeler ervan in België!

Lignea is een ecologische houtsoort die even sterk, mooi en duurzaam is als ons tropisch hardhout. De houtsoort hoort ook binnen duurzaamheidsklasse 1.

Je kan de lignea houtsoort enkel gebruiken met het B-Fix systeem voor terrassen.

Een nieuwkomer die je ab-so-luut moet overwegen voor je terras!

 

Welk hout voor terras? Ontdek ze in onze houthandel

Kiezen welk hout voor je terras te gebruiken, is niet simpel. Twijfel je na dit uitgebreid overzicht nog tussen enkele houtsoorten? Weet dat je ze in onze houthandel allemaal kunt bekijken én meteen kan meenemen.

Meer weten? Download onze catalogus voor een overzicht van al onze producten.

Of spring gewoon eens binnen in onze houthandel!